Constructing buildings, partnerships and relationships with integrity since 1879
forest-center-exterior-featured

Forest Center at Marsh-Billings-Rockefeller National Park

Woodstock, Vermont

Project Type: Education, Green Building and Historic
  • OWNER: National Park Service
  • ARCHITECT: Smith, Alvarez, Sienkiewycz, Architects
  • DELIVERY METHOD: CM

Visitors/education center in existing national park. The owner arranged for all trees for dimensional and finish material lumber to be cut and rough sawn on site. The lumber was sent out to be kiln dried and then milled on site. Solar panels and biomass boilers were installed. The project received LEED Platinum certification. The Forest Center was awarded Honorable Mention (second place, national competition) by the Forest Stewardship Council US, Minneapolis, MN.  It won an Efficiency Vermont Better Buildings by Design Merit Award (New Construction).

“I just wanted to say how pleased the national park is with the results of the recent work in the Forest Center. Thank you for your patient, focus and steadfast commitment to the success of this project and the beautifully built building we are so proud of.”
– Rolf Diamant, Superintendent, US Dept. of the Interior, National Park Service

Project Gallery

Photo credit Sally McCay