Constructing buildings, partnerships and relationships with integrity since 1879
Proctor Academy Fieldhouse

Proctor Academy Fieldhouse

Andover, New Hampshire

Project Type: Education
  • OWNER: Proctor Academy
  • ARCHITECT: Black River Design Architects
  • DELIVERY METHOD: CM

The Field House project is broken up into four phases to allow the owner to continue use of the building and most of its functions. Three of the phases have been completed with the fourth about to start. The first phase consists of 15,000 square feet of gymnasium upgrades which involved taking out the existing weight/exercise room, removing the existing gym floor which was a reclaimed wood floor from another gymnasium. The new gymnasium has a new clear finished Maple wood floor. The gymnasium work also added a synthetic turf strip, new fans in the ceiling, new basketball hoops, new speaker system, painted ceiling and walls, padding, and a new aluminum banner for images. The second phase involved 5,370 square feet of the existing building on the East side and was a full gut of the old kitchen, conference and locker spaces and provided a new weight/exercise room, trainer room, and office space. We also built a new catwalk, storage, data, and mechanical space on the second level which included another 5,290 square feet. The third phase involved the South end of the building. We demolished the existing Dining space, offices, mechanical, the remainder of the kitchen, and a small addition on the South side of the main building. We then added structure to provide three floors inside the large open space to provide 18,300 square feet of space. The first floor provided new locker rooms, athletic director office space, large open lobby/lounge space, and bathrooms. The second floor provided four large classrooms, and flex locker room space. The third floor provided two more classrooms, offices, storage, and a large open wellness studio or classroom space. During the third phase we also provided major site improvements to the East and South sides of the building which included a walkway/patio space that consists of a heavy duty paver surrounded by new landscaping and lawn, and in-ground concrete footings with anchors for event tents.

Project Gallery